Gaan eten bij Vers Namur, Blanden

 

Twee maal per maand, gaan we eten bij een gastronomische topper, een start-up of een ware ontdekking in de brede wereld van de gastronomie: Michelin, Gault&Millau, Foodtaster, 50best, of van eender welk ‘gastrolijst’, zelfs een hotelrestaurant binnen de Benelux en verder.

We ondergaan de totaalbeleving van de horecazaak, ‘genieten’ en maken een mooie fotoreportage. We houden van positieve opbouwende feedback. Voor jou een nieuwe hotspot! Satellite Gourmet & Foodrecenser slaan voor ‘Gaan Eten’ de handen in elkaar.

‘Gaan Eten’ bij Vers Namur, Belgische klassiekers, verfijnd koken met streekproducten.

Vers Namur omarmt een breed publiek met een capaciteit van 60 à 70 couverts en biedt een menu dat regelmatig wordt vernieuwd, waardoor gasten een constante variatie ervaren tussen klassieke Franse en Belgische gerechten. 

Locatie & Sfeer

In 2011, zette Chef Sam Wils, Vers Namur – dichtbij Namen- een toonaangevende plek in Vlaams-Brabant voor liefhebbers van heerlijk en verfijnd dineren. Onze gouden tip vertelt ons bovendien wie er aan de oorsprong van deze hotspot ligt…

In het begin van 2018 trad Filip Mergeay  tot het team toe. Als een creatief duo beschikken ze over een gezonde portie ondernemingszin, passie en een verfijnde smaak, zoveel is duidelijk!

Vers Namur, gelegen in de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee, oogt trendy én stijlvol, met het warme bruin en goudgele tinten. Het voelt meteen gezellig aan. De eyecatcher is de tafel omringd door een corten steel constructie.  Nee, je voelt je er niet ‘gevangen’, maar eerder in een ‘vrijheid van private dining’.

Service & Bediening

De service, onder leiding van de charmante en deskundige Jana, zorgt voor een naadloze ervaring, waarbij gasten worden begeleid doorheen elke fase van de culinaire reis. Met een vriendelijk woord en een perfecte service, weet je in Vers Namur dat je welkom bent! 

Culinaire Beleving

Het menu start met een kleurrijke cocktail vergezeld van 3 verrukkelijke amuses:

– Een tartelette van verse Noordzeekrab en ansjovis, een verfrissende opener voor de smaakpapillen.

– Tartaar van Belgisch witblauw met Royal Belgian Caviar, een samenspel van frisse en delicate smaken van hoogwaardige ingrediënten.

– Een lauwwarme oester op een bedje van gecarameliseerde knolselderij, verrijkt met Hollandaise saus en Royal Belgian Caviar, een perfecte harmonie van romigheid en zilte tonen die de weg vrijmaakt voor het menu.

Het voorgerecht, rauwe tonijn met avocado en een miso-vinaigrette, wordt gepresenteerd in een zachte, pure Aziatische stijl die de smaken tot hun recht laat komen. Het gerecht wordt begeleid door een Italiaanse Arneis die zijn frisse en bloemige tonen harmonieus laat samensmelten.

Het hoofdgerecht is zeebaars, bereid in een zoutkorst en geserveerd in een saus met grijze garnaaltjes, verrijkt met bloemkool chili knoflooksaus (subtiel pittig) en romanesco gerookte jonge broccoli, gegarneerd met rozijntjes.

De saus heeft een zekere scherpte, hoewel dit subjectief kan zijn, aangezien wat voor ons als pikant wordt ervaren voor een ander mogelijk nog niet genoeg is.

Persoonlijk vonden we de saus iets te langdurig prikkelend op de tong. Desondanks bood de bloemkool een evenwichtigere smaak, vooral met de toevoeging van pijpajuin.

Deze gang wordt begeleid door een witte wijn uit Australië, iets voller van smaak dankzij een mix van Sauvignon Blanc voor een aromatische neus en Sémillon voor een rijkere en vollere afdronk.

Zoals gewoonlijk kozen we elk een dessert. Het ene omvat een eigenzinnige interpretatie van de Snickers, doordrenkt met pinda’s en gezouten karamel. Het andere dessert is een verfrissend citroentaartje met luchtige meringue en een knapperige crumble. Beide worden gepresenteerd met oog voor detail en esthetiek.

 

Correct Betaald

Voor deze gastronomische, streek- en seizoensgebonden verwennerij, inclusief aperitief, water, passende wijnen en koffie, betaal je ongeveer 140 euro per persoon.

Gouden Tip

Het menu wordt regelmatig  vernieuwd om een constante variatie te bieden en een breed publiek aan te spreken.

Nog een weetje: onze jazzlegende Paul ‘Toots’ Thielemans en Rick Tubbax liggen aan de oorsprong van dit restaurant.

Slotgedachte

Vers Namur ‘draait’ met chef Sam Wils, CTB bij 33 meesterchefs. Sinds november 2023 is Sam ook Ambassadeur bij Streekproduct.be door zijn deelname aan de eerste editie van Kookslag (Vlam).  Sam leidt een culinaire ervaring die de grenzen tussen Vlaanderen en Wallonië overstijgt, waar Vlaams en Frans samenkomen in een perfecte belichaming van de echte Belgische keuken.

Wij vonden dat Vers Namur een trendy elegantie belichaamt, in een warm, gezellig interieur, waar gastronomische hoogstandjes hand in hand gaan met lokale kwaliteitsgerechten van het hoogste niveau.  Chapeau!

Van dinsdag t.e.m vrijdag: vanaf 12u00 – 14u30 & 18u00 – 21u00

Op zaterdag: 18u00 – 21u00

Zondag en Maandag gesloten