Het Team Satellite Gourmet

 

Ik, Sabine Goethals, zet de eerste stappen op het gastronomische pad als tv-producer en presentator van kookprogramma’s voor de regionale tv Focus-Wtv en Avs, daarna jarenlang op Vitaya.

Onderweg ontmoet ik gepassioneerde gastronomen die ‘koken’ als hun dagelijks ritueel beschouwen, die deskundig praten over ‘eten en drinken’ en/of die ‘gastvrijheid’ in de HoReCa erkennen als het hoogste goed.

Ik werk in binnen- en buitenland met gewaardeerde chefs, opkomend culinair talent en allerlei gastronomen in die brede gastronomische wereld.
Vele jaren ontwikkelde ik allerlei kooktheaters, werk ik mee aan menig foodfestivals, modereer ik tijdens  horecabeurzen, prestigieuze, culinaire wedstrijden. Dit maakt van mij een gewaardeerde gastvrouw onder (sterren)chefs, sommeliers en andere culinaire professionals.

Tijdens de covid-19 pandemie ontdekte ik het podcasten en wist meteen welk thema ik graag uitwerkte (met dank aan F.Degraeve).

Ja, ik heb al altijd een grote bewondering voor wie in de HoReCa werkzaam is. De  gastronomie in al haar facetten, is mij erg dierbaar en het werd mijn ‘specialisatie’.

Ondertussen is Satellite Gourmet het informatie én inspiratieplatform geworden met de podcast, gastroblogs en video. Ik blijf een passie hebben voor alles wat met beeld, klank en ‘storytelling’ te maken heeft.

Voor de uitwerking van dit plaform doe ik een beroep op twee digital artists: Johannes Dequeker sterk in beeld, audio en editing – samen zijn we Viewfalls. Daarnaast Wiebren Delhaeye, sterk in webdesign en online marketing. Zus Mich Goethals verzorgt de fotografie. Met dank aan dochter Signe Schoonjans die mij hielp bij de opstart. 

WE LOVE TO TALK ABOUT GASTRONOMY! YOU TOO?